Degustacje Żuławskie to wybór najlepszych potraw, tradycyjnych smaków dla regionu Delty Wisły. Proponujemy potrawy historyczne z regionalnych produktów. Także inspirowane wydarzeniami, odzwierciedlające mieszankę kulturową regionu – Prusów i Słowian, Krzyżaków, menonitów, osadników z Kresów Wschodnich, Ukraińców. Sięgamy do dawnych sposobów przyrządzania - w piecu chlebowym czy w kominie domu podcieniowego. Degustacje prowadzimy w Małym Holendrze oraz zaprzyjaźnionych domach podcieniowych. Możemy dopasować się również do Państwa lokalizacji.
Proponujemy najlepsze sery zagrodowe, dobrane w pary z lokalnym piwem. Każdy ser to osobna historia, opowieść o smaku oraz ludziach, którzy go tworzą. zobacz więcej>>
Czas trwania degustacji: 2 - 3 godziny
Ceny do uzgodnienia
Optymalna ilość uczestników: 20 osób
Degustacja słynnego, żuławskiego sera Werderkäse, którego receptura została odtworzona w domu podcieniowym Mały Holender. zobacz więcej>>
Czas trwania degustacji: 45 minut
Ceny do uzgodnienia
Podana cena przy 30 uczestnikach
Prezentacja tradycyjnej, mennonickiej jałowcówki produkowanej od 1776 roku przez rodzinę Stobbe w Tiegenhof - obecnym Nowym Dworze Gdańskim. zobacz więcej>>
Degustacja najlepszych, lokalnych piw, prowadzona przez doświadczonego piwowara. Propozycja dla miłośników uczciwie warzonego piwa rzemieślniczego i domowego. zobacz więcej>>
Wersja 4 piwa
Czas trwania degustacji (4 piwa): 1,5 godziny
Ceny do uzgodnienia
Maksymalna ilość uczestników: 20 osób
Wersja 8 piw
Czas trwania degustacji (8 piw): 2 - 2,5 godziny
Ceny do uzgodnienia
Maksymalna ilość uczestników: 20 osób
Z oprawą według Państwa oczekiwań lub z naszą ofertą kuchni regionalnej. Poprzez kuchnię opowiadamy o regionie, polecając potrawy historyczne lub inspirowane wydarzeniami, postaciami oraz typowymi dla regionu składnikami. Cena zależna wyboru potraw.